Om Værstat

Ole Østlid / Ansvarlig redaktør

Siviløkonom utdannet ved Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole (NHH). Har variert arbeidserfaring der jeg har jobbet med databehandling og analyser.

Følg værstat.no på sosiale medier:

Verstat.no ønsker å bidra til en mer opplyst formidling av værstatistikk

Dagens samfunn er meget opptatt av været og hvordan enkelte år skiller seg ut, og hvordan utviklingen er over tid. Mye av informasjonen som spres om været er sensasjonspreget og nærsynt.

For å kunne forstå hvordan været kan utvikle seg i fremtiden mener jeg det er viktig å forstå fortiden.

Forfatteren i denne nettsiden har ingen akademisk bakgrunn innen meteorologi eller klimatologi. Målet er å vise til statistikk og relevant forskning. Nettsiden har som mål å formidle værstatistikk på en så nøytral måte som mulig.

Det er viktig å også forstå sammenhengen mellom været og klima. Klima er definert som et 30-årlig gjennomsnitt av været. Nettsiden håper å kunne spre kunnskap om utviklingen av været.

Det er vanskelig å skille akademisk nysgjerrighet med politikk i disse tider, dersom dere ønsker å vite mitt standpunkt i klimadebatten har jeg skrevet et eget debattinnlegg i Drammens Tidende. Følg lenke til debattinnlegget.

Nettsiden er nyoppstartet og vil utvikles gradvis. Tilbakemeldinger og ønsker fra brukere ønskes! Ta kontakt gjennom kontaktskjema.

Værstat.no er finansielt uavhengig, og er finansiert gjennom private bidrag – uten økonomiske bindinger. Les mer i Finansiering.

Annonsering ble fjernet 6/9/2020 grunnet åpenbare svindelforsøk og useriøse annonser gjennom Google Adsense. Verstat har ikke ressurser til å administrere annonser.